Dakbedekking

Het onderdak ­ onmisbaar bij het isoleren van een dak!

Heeft behoefte aan informatie over het onderdak? Dan bent u hier aan het juiste adres. Het onderdak is een onmisbaar bestanddeel van de bouwstructuur van een huis en zal bijdragen tot een perfecte dakisolatie. Het onder dak is een ondersteunende constructie die van huis tot huis kan verschillen in opbouw en materialen.

Elk dak heeft zijn eigen unieke aanpak nodig. Daarnaast is het ook belangrijk om vast te stellen wat uw eigen eisen en afwegingen zijn. Het beschikbare budget en dergelijke moet u echt op letten bij een renovatie of opbouw van het onderdak of een bijhorende dakisolatie. Hier volgt wat belangrijke informatie die men steeds in acht moet nemen bij het renoveren of het opbouwen van uw onderdak.

Materialen en dakopbouw

De meest gebruikte materialen voor de opbouw van een onderdak zijn hout, ijzer en isolatie. Het onderdak wordt na het leggen van dakbedekking geheel bedekt en is dus niet goed meer bereikbaar. Zorg er dus voor dat de gebruikte materialen van het onderdak vooraf worden behandelt met de juiste bestrijdingsmiddelen. Hout is een toegefelijk materiaal, dat wil zeggen dat hout relatief makkelijk en gebruiksvriendelijk te bewerken is. Hout is flexibel, stevig en dus zeer geschikt voor jou onderdak. Denk hierbij aan problemen zoals schimmels, veel ongedierte en rot, want dan is uw dakisolatie helaas meer veilig! Een ander veel voorkomend materiaal is ijzer. Dit materiaal is veel harder maar ook weer minder flexibel dat vaak ten koste van elke gebruiksvriendelijkheid, maar u heel dan wel veel minder last van nare parasieten. Maar ijzer is nooit gevrijwaard van aantasting. Bij ijzer moet u er voor zorgen dat uw onderdak nooit aangetast door roest, want dan kan de constructie snel breken en dat natuurlijk gevaarlijk.

Opbouw en de impact op isolatie

Er zijn diverse oplossingen voor het opbouwen van het onder dak. Elke methode heeft eigen problemen bij het bepalen welke dakisolatie gebruikt moet worden. Niet alle oplossingenzijn geschikt voor het dak, dus let hier zoals eerder gezegd goed op de karakteristieken van de dakisolatie. Denk aan de stijl, oppervlak en de bovenliggende dakbedekking. Daarnaast moet u natuurlijk rekening houden met je eigen persoonlijke eisen in de trant van budget en dergelijke zaken. Naast Dakbedekking doen zijn wij ook bezig met verstoppingen en riolering, de aanleg en onderhoud van waterleidingen, Dakbedekking, CV reparatie en onderhoud en Zinkwerken”.